Hjälptjänster

logo

Torget

Torget i Hagfors ska bli en levande mötesplats igen. Här berättar vi vecka för vecka vad vi gör på och kring torget. Det kommer att hända massor - hoppas att du vill dela resan med oss!

Det kommer att bli lite stökigt nu under våren men vi kommer att få ett fint torg och det ser vi fram emot såklart. Tack för visad hänsyn under tiden som vi bygger för att skapa en ny mötesplats för dig.

2017-08-21
_____________________________________________________________
Nya lokala trafikföreskrifter om stannande och parkering på östra sidan Storgatan,delen Norrings väg- Atterbergsvägen

Fredag 18 augusti var vi lite för snabba med att berätta via vår Facebook-sida att det gick att parkera på den nya parkeringen mittemot ICA och att skylten skulle tas bort. Det formella beslutet om att häva själva parkeringsförbudet togs först idag 21 augusti, och vi ber om ursäkt för att vi gick ut med informationen några dagar för tidigt. Fram tills idag har det alltså inte varit tillåtet att parkera där.

Har du fått en p-bot under helgen så kommer vi såklart att ersätta dig för detta. Ta kontakt med Ingela Axelsson, handläggare så hjälper hon dig. Du når henne på 0563-185 70.

Här kan du läsa beslutet i sin helhet.PDF (pdf, 266.5 kB)

2017-06-16
_____________________________________________________________
Torget börjar ta form

Muren och trappan är i stort sett klara och vi fortsätter arbetet med att lägga plattorna som ska pryda vår nya mötesplats. Nästa vecka börjar vi bygga pergolan där du ska kunna fika och bara må gott. Vi förbereder också platsen där den nya julgransfoten ska stå. Hela 16 kvadratmeter är den.

2017-06-01
_____________________________________________________________
Snart dags för plattsättning

Vecka 23 börjar vi lägga plattorna som ska pryda nya torget. Hela 2000 kvadrat ska täckas med betongplattor som går i färgerna grått och rött.

2017-05-18
_____________________________________________________________
Vattenavstängning på Norrings väg

Idag kopplar vi in den nya ledningen som vi lagt på nya torget. Arbetet innebär att vi tillfälligt måste stänga av vattnet till boende på Norrings Väg. Alla som berörs har fått information i brevlådan och vi har även ställt ut en vattentank på gatan.

I området finns det även verksamheter som är beroende av vatten.Till exempel restaurang Uwån som ska se till att hungriga matgäster ska kunna käka dagens lunch. Tack vare ElmTankenlänk till annan webbplats,en tank med inbyggd pump som pumpar in rent vatten i fastigheten, så kan verksamheten fungera som vanligt medan vi kopplar in ledningen. Och vet du vad som är så fantastiskt? Tanken är framtagen och tillverkad av Elms Mekaniska AB i Hagfors.

2017-05-16
_____________________________________________________________
Vattenavstängning på Norrings väg

Nu är det dags att koppla in den nya vattenledningen på torget. Torsdag18 maj mellan 08.00-17.00 kommer du som bor på Norrings Väg att bli utan vatten. Information har skickats ut till alla som berörs av arbetet.

Vi kommer att ställa ut en tank utefter Norrings väg där du kan hämta vatten.

Före avstängningen
Tappa gärna upp vatten för matlagning och dryck i god tid. I samband med inkoppling av nya ledningar kommer vattnet att stängas av helt eller delvis i området.

Efter avstängningen
Arbetet kommer inte påverka vattnets kvalitet. Däremot kan missfärgningar i vattnet uppstå efter en avstängning. Du kan enkelt få bort detta genom att spola med kallvatten i kranen tills vattnet ser normalt ut.

Vi hoppas att du har överseende med de störningar som kan förekomma under tiden som arbetet pågår.

Har du frågor?
Hör gärna av dig till Sveneric Strandberg, arbetsledare gata- och VA, 070-331 35 56.


2017-04-20
_____________________________________________________________
Störningar i centrum när vi lägger nya vattenledningar

Vi passa på att byta ut gamla vattenledningar i samband med upprustningen av nya torget. Arbetet med detta börjar måndag vecka 17. Brofästet Köpmangatan/Storgatan samt korsningen Storgatan/Atterbergsvägen är de områden som kommer att påverkas mest.

Framkomligheten på gång- och cykelvägarna i området kring bron Bågen kommer därför att vara mycket begränsad. Kika gärna på kartan där vi visar vilka vägar som berörs. Välj om möjligt en annan väg.

Kartaöppnas i nytt fönster

2017-04-17
_____________________________________________________________
Staketet runt torget flyttas ut mot Storgatan

Staketet runt torget kommer att flyttas ut mot Storgatan. Rampen och gångvägen mellan torget och Storgatan kommer att stängas av. Trappan kan du använda som vanligt och en tillfällig väg kommer att byggas så fort som möjligt.

2017-04-17
_____________________________________________________________
Norrings väg stängs av tillfälligt

Tisdag 18 april, 13.00-20.00 kommer korsningen Norrings väg/Smedsvägen att stängas av fram till den enkelriktade infarten till Coop. Detta på grund att vi utför ledningsarbeten.

Du som bor i höghusen kan åka ut via Hagforsvägen. Ska du handla på Coop åker du in på parkeringen mot enkelriktningen. Följ skyltarna på plats som visar vägen.

2017-04-07
_____________________________________________________________
Störningar vecka 15-16

Våren är äntligen här och det är dags att ta nästa steg i upprustningen av torget i Hagfors. Här kan du läsa mer om de störningar som kan förekomma under tiden som vi bygger för att skapa en trevligare mötesplats. Bil, gång- och cykeltrafiken i centrum kommer att bli påverkad under byggtiden. Följ skyltar på plats som visar vägen.

Vecka 15
Del av parkeringen vid Coop kommer att grävas upp då vi ska byta ut en gammal vattenledning. Du kan köra in som vanligt på parkeringen men möjligheten att parkera kommer att vara begränsad. Antalet platser kommer också att minska då vi behöver extra plats när vi ska dra el.

Vecka 16
Stängslet kring torget flyttas ut i linje med Storgatan. Biltrafiken påverkas inte. Gående hänvisas till trottoaren på andra sidan vid ICA. Framkomligheten på Norrings väg och Coop-parkeringen kommer att vara begränsad några få timmar under veckan.

Följ arbetet på vår hemsida
Håll utkik på hagfors.se under byggtiden. Här berättar vi vad vi gör på och kring torget.

Tack!
Det kommer att bli lite stökigt nu under våren men vi kommer att få ett fint torg och det ser vi fram emot. Tack för visad hänsyn under tiden som vi bygger för att skapa en ny mötesplats för dig.

Sidansvarig

Senast ändrad

2017-08-21

KONTAKTINFORMATION

Projektledare
Malin Skoog
072-552 35 47
malin.skoog@hagfors.se

LÄNKAR

Ritning över torgetPDF (pdf, 6.6 MB)

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se